Frequently Asked Questions

Är Nya Försäkringar ett försäkringsbolag?
Nej, vi är försäkringsförmedlare och jämför försäkringsbolags priser, villkor och självrisker. För sakförsäkringar baseras vår rådgivning på opartisk och personlig analys, därför rekommenderar vi alltid det vi anser vara bäst för dig som kund.
Får Nya Försäkringar betalt av försäkringsbolagen?
Nej, men för sakförsäkringar tar vi ut ett arvode för tjänsterna försäkringsservice och skadeservice direkt av dig som kund. Anledningen att vi inte tar betalt av försäkringsbolagen är att vi baserar vår rådgivning på opartisk och personlig analys dvs. vi jobbar inte på uppdrag av försäkringsbolagen. Allt för att rekommendera det bästa alternativet för dig som kund.
Behöver jag säga upp min gamla försäkring om jag blir kund hos er?
Nej, vi tar hand om uppsägning och tecknar den nya försäkringen när du köper försäkring via oss. Det enda du behöver göra är att kontrollera uppgifterna i försäkringsbrevet.
Vad händer om jag får en skada?
Vi hjälper dig att anmäla din skada vilket du kan göra via mina sidor eller genom att ringa till oss. Skulle du inte få den ersättning du förväntat dig hjälper vi dig att överklaga både hos försäkringsbolaget och hos ARN. Våra erfarna rådgivare står alltid redo att hjälpa dig.
Vad är skillnaden mellan att vara kund hos Nya Försäkringar istället för direkt hos försäkringsbolaget?
Vi finns till för att du som försäkringstagare alltid ska ha någon som ser till dina intressen. Med vår erfarenhet och smarta tekniska lösningar ser vi till att du sparar både tid och pengar så att du alltid är rätt försäkrad till rätt pris. Vi hjälper även dig om du skulle få en skada och ser till dina intressen för att du ska få rätt ersättning. Ett försäkringsbolag höjer dina priser som regel varje år och har incitament att betala ut så lite ersättning som möjligt. Vi har alltid ditt bästa för våra ögon istället för att höja premier och betala ut lite som möjligt hjälper vi dig sänka dina premier och få ut bästa möjliga ersättning vid en skada. Våra uppdragsgivare är alltid våra kunder och därför är vårt främsta intresse alltid kundernas intressen.
Jag har fått ett nytt försäkringsbrev av mitt gamla försäkringsbolag, varför?
Försäkringsbolagen skickar alltid ut ett nytt försäkringsbrev oavsett om försäkringen är uppsagd. Bortse från eventuella försäkringsbrev du får av ditt gamla försäkringsbolag, då vi alltid säger alltid upp försäkringen i samband med att vi tecknar en ny. Har du frågor kring detta kan du alltid höra av dig till oss.
Täcker mitt reseskydd under corona?
Reseskyddet täcker så länge det inte finns reseavrådan utfärdad av utrikesdepartementet. Lista på vilka länder där det gäller reseavrådan hittar du på https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/

Få en kostnadsfri försäkringsrådgivning

Få en kostnadsfri försäkringsrådgivning redan idag.
Låt oss berätta mer vad vi kan göra för dig! Med vår kostnadsfria försäkringsrådgivning hjälper vi dig att bli rätt försäkrad till rätt pris. Varje år. Inte så dumt va?

Kontakta mig

  • Vi står på våra kunders sida och erbjuder prisjämförelser, personlig rådgivning och skadeservice. Med vår experthjälp är du alltid trygg och kan dessutom spara tusenlappar varje år.
    Nya Försäkringar Sverige AB har tillstånd och står under tillsyn av Finansinspektionen för att bedriva direkt och indirekt försäkringsdistribution enligt 2 kap. 2 § 1 st 3 lagen [2018:1219] om försäkringsdistribution.
  • Tjänster

  • Företaget

© 2022 Nya Försäkringar Sverige AB, All Rights Reserved.