Audi-ägare guidas till de bästa försäkringarna

Snittpremien, alltså kostnaden för en Audi-försäkring är 9324 kr visar den undersökning Nya Försäkringar gjort genom att sammanställa de premier som svenska försäkringsbolag gett på Audi-bilar. Resultatet baserar sig på närmare 150 000 unika fordon i Sverige. Nya Försäkringar jämför Audi försäkringar framgångsrikt för att du som kund ska hitta rätt försäkring till bäsa pris. Audi är ett av de bilmärken som har högst snittpremier och jämförelsen blir därmed väldigt viktig. Ett av målen är att sänka försäkringspremierna för Audi-ägarna, något som redan lyckats över förväntan. Det finns ofta många tusenlappar att spara varje år genom att välja rätt försäkring!

Av Nya Försäkringar•   blogpost picture

✔ Stora besparingar – priset varierar kraftigt mellan försäkringsbolagen.

✔ Korrekta uppgifter – se till att ägare och brukare är samma person, annars kan du bli nekad skadeersättning.

✔ Viktiga villkor – maskinskada och självriskeliminering kan bespara dig många tusenlappar.

✔ Ring oss – kontakta våra erfarna experter på NyaFörsäkringar för att hitta rätt Audi-försäkring till bästa pris.


Pressa priset

Att pressa priset på sin försäkring lönar sig men alternativen är många både när det gälle pris och villkor. De finns väldigt många olika försäkringsgivare i Sverige idag och vi på Nya Försäkringar jämför både storbolagen, småbolagen och de nya nischbolagen på marknaden. Ett nischbolag som specialiserar sig på en viss typ av risk kan ofta ge dig ett lägre pris om man kvalificerar sig. Detta eftersom försäkringsbolags affärsmodell är att sprida risk med en lönsam marginal. De kan med hjälp av att välja baserat på exempelvis områden, åldrar, stad eller glesbygd som är några av de exempel på riskfaktorer ett försäkringsbolag tittar på för att kunna ta lägre risk. För att exemplifiera varför en försäkringspremie alltid kommer att skilja sig mycket mellan försäkringsbolagen kan man förklara det såhär:

Försäkringsbolag 1 försäkrar 10 st Volvo V70 och får skador på 5 av sina 10 försäkrade bilare samtidigt hade Försäkringsbolag 2 endast 3 av sina 10 Volvo V70:s skadade. Detta resulterar i att försäkringsbolag 2 rimligtvis kommer ha en lägre riskpremie för denna risk än försäkringsbolag 1.

Försäkringsbolag ser yngre bilägare som mer riskbenägna, speciellt om det är en bilmodell med relativt hög motoreffekt. Det gör att en del försäkringsbolag helt enkelt inte vill ha yngre AUDI-ägare som kunder.

Samma sak gäller för unika och ovanliga AUDI-modeller, som vi ju vet att det finns rätt många av. Speciellt påtagligt blir det för S och RS-modeller, som kan ha skyhöga premier.

Oviljan hos försäkringsbolagen att försäkra vissa AUDI-modeller – speciellt med yngre ägare – gör det svårt att hitta prisvärda försäkringar. De digitala verktyg som finns hos Nya Försäkringar grundar sig på försäkringsbolagens egna databaser.

Men det går att hitta bättre och billigare försäkringsvillkor, fast då krävs som regel en muntlig förhandling med försäkringsbolaget. Vi rekommenderar alltid att ringa oss om man är ägare till en exempelvis väldigt motorstark bil, har korta körkortsår eller utländskt körkort. I vissa fall kan även väldigt udda modeller eller bilmärken vara bra att ringa om istället.

Luras inte

De höga premierna för många AUDI-modeller gör att en del ägare ”tar en genväg” och skriver till exempel en förälder som ägare till bilen. Det här är något som Nya Försäkringar absolut avråder från.

Vid en skada, olycka, brand eller stöld undersöker försäkringsbolaget om ägaren (som tecknat försäkringen) och brukaren är samma person. Om bolaget misstänker att så inte är fallet kan man neka ersättning, helt eller delvis.

Inom försäkringsbranschen kallas det här för ”försäkrat intresse”. Man kan inte försäkra någon annans intresse, det kan bara brukaren/ägaren. Mer om detta ämne går att läsa genom att klicka på länken nedan. VAR ÄRLIG – ANNARS KAN DU BLI NEKAD ERSÄTTNING

Viktig del

För många AUDI-ägare är fördelarna med maskinskadeförsäkringen okända. Och de som vet betydelsen har förmodligen råkat illa ut!

Maskinskada är ett ord som sammanfattar fel på bland annat motor, transmission, motorelektronik, turbo, bränslesystem, kylsystem, krockkuddar, luftkonditionering, styrelektronik och avgasrening. För elektrifierade bilar ingår även elmotor och batteri. Men maskinskadeförsäkringen ersätter inte slitagedelar (som exempelvis bromsklossar).

Som alla förstår kan reparationer av ovan nämnda komponenter bli mycket dyra. Som exempel kan byte av automatlåda i en AUDI kosta 50.000–100.000 kronor, en ny motor kan gå löst på långt över 100.000 kronor. Och i det läget är en gällande maskinskadeförsäkring guld värt – förstås!

Därmed kommer vi till det finstilta i avtalsvillkoren. En maskinskadeförsäkring gäller nämligen inte alltid. Och dessa villkor måste du ha koll på, annars kan verkstadsräkningen bli en ekonomisk chock.

Maskinskadeförsäkringen begränsas främst av din AUDI:s ålder och mätarställning. Som regel är åldersgränsen 8 år (ibland 10 år). Milgränsen kan vara 6.000 mil, 10.000 mil eller 15.000 mil. Har din bil passerat någon av dessa gränser upphör maskinskadeförsäkringen att gälla. Letar du efter en begagnad AUDI är det en stor fördel om den omfattas av maskinskada (alltså ligger under milgräns och ålder). Läs mer på länken nedan. MASKINSKADEFÖRSÄKRINGEN KAN SPARA TUSENLAPPAR

Ta bort självrisken

Att teckna en separat försäkring som eliminerar självrisken kan bli en ekonomisk räddning för dig. De flesta AUDI-ägare kan tjäna tusenlappar varje år med en självriskeliminering. Och har du en nyare AUDI med vagnskada kan självriskeliminering vara riktigt, riktigt smart.

Köper du en ny bil ingår alltid tre års vagnskadegaranti. Då kan du försäkra din nya bil med en billigare halvförsäkring och ändå få det maximala skyddet som en helförsäkring ger. Men vad många bilägare inte vet är att självrisken för vagnskadegaranti är hög, som regel kring 8.000–10.000 kronor, ibland ännu högre.

Vi hjälper dig.

Skulle det uppstå en tvist med försäkringsbolaget kan Nya Försäkringar driva kundens överklagan – ända upp till Allmänna reklamationsnämnden om det behövs.

Är du kund hos Nya Försäkringar gör de även en årlig översyn av dina försäkringar. Villkor och pris kan variera, från ett år till ett annat, och inte sällan ”smyghöjer” bolagen premien.

Liknande artiklar

  • Vi står på våra kunders sida och erbjuder prisjämförelser, personlig rådgivning och skadeservice. Med vår experthjälp är du alltid trygg och kan dessutom spara tusenlappar varje år.
    Nya Försäkringar Sverige AB har tillstånd och står under tillsyn av Finansinspektionen för att bedriva direkt och indirekt försäkringsdistribution enligt 2 kap. 2 § 1 st 3 lagen [2018:1219] om försäkringsdistribution.
  • Tjänster

  • Företaget

© 2022 Nya Försäkringar Sverige AB, All Rights Reserved.