Försäkringar är en färskvara – byt ofta

Det finns tusenlappar att spara genom att byta försäkringsbolag. Men det gäller att jämföra villkor och inte bara priset – något som vi på Nya Försäkringar kan hjälpa dig med.

Av Pär Brandt•   • 5 minuterblogpost picture
  • Byt bolag – att vara trogen kund lönar sig tyvärr inte när det gäller försäkringar.
  • Jämför villkoren – stirra dig inte blind på bara priset.
  • Bolagen ökar vinsterna – men utan att sänka dina kostnader.
  • Ta hjälp av proffs – vi på Nya Försäkringar erbjuder neutral rådgivning och står på din sida.

Att kontrollera mjölkpaketens ”Bäst-före-datum” gör du förmodligen ofta. Men visste du att dina försäkringar också är en färskvara? Här finns stora pengar att spara – ett jobb som vi på Nya Försäkringar gärna hjälper dig med.

Att vara en trogen kund borde alltid löna sig, kan man tycka. Men så är det inte i försäkringsbranschen. De kunder som stannar kvar hos sitt gamla försäkringsbolag får oftast se hur kostnaderna ökar, år för år.

Höjda premier brukar försäkringsbolagen förklara med att antalet skador ökat och att man därför måste ta mer betalt av kunderna. Men det stämmer inte, vilket 2020 är ett tydligt bevis för.

Under 2020 slog pandemin till och smittspridningen tvingade fram många åtgärder. Förutom allt mänskligt lidande innebar covid-19 också ett förändrat liv för de allra flesta. Distansarbete blev vanligt och därmed minskade bilåkandet, vilket ledde till färre trafikolyckor och skador.

Minskade kostnader för skadereglering borde lett till billigare bilförsäkringar – men så har det inte blivit. Liknande fall kan vi hitta på andra områden som exempelvis hemförsäkringar, där kostnaderna också minskat för försäkringsbolagen. Enligt statistik från Svensk Försäkring, försäkringsföretagens branschorganisation, minskade antalet rapporterade skador med 7 procent under 2020.

Byt försäkring – spara pengar

Minskade skadekostnader och lägre risk har lett till att vinsterna ökat markant hos försäkringsbolagen, i flera fall med tvåsiffriga procenttal.

Men hur ska du som kund kunna dra nytta av ökad vinst hos försäkringsbolagen? Svaret är enkelt: sluta vara en trogen kund och byt försäkring!

Priset för en försäkring kan skilja sig så mycket som 30–40 procent mellan försäkringsbolagen. Detta trots att skyddet i försäkringen är likvärdigt och villkoren i stort är likartade.

Det finns dock skillnader i försäkringsvillkoren och de kan vara avgörande för dig. Försäkringsbolagen kan till exempel se annorlunda på din ålder (som påverkar skadehistoriken) samt bostadsort (olika risk för inbrott, stöld, brand och andra skador). Även självrisken kan skilja sig mycket åt mellan försäkringarna.

Att sätta sig in i dessa skillnader hos alla bolag är förstås inte lätt för dig som konsument. Framför allt tar det mycket tid och energi. Därför bör du anlita oss på Nya Försäkringar och våra erfarna specialister. Vi kan branschen från insidan och vet vad som behövs för att du ska bli rätt försäkrad till bästa pris.

Årlig försäkringskoll

Du som köpt villa/bostadsrätt eller bytt bil vet att det brukar följa med ett förmånligt erbjudande om försäkring. Det kan handla om en relativt stor rabatt de första 6–12 månaderna.

Det är inte fel att nappa på den billiga försäkringen. Men när rabatten gått ut bör du bli en kritisk konsument och noga jämföra villkor och pris. Chansen är stor att ett annat försäkringsbolag också har ett ”lockpris” till sina nya kunder och då går det att spara stora pengar genom att byta bolag.

De här erbjudandena varierar över tid, därför är försäkringar en färskvara. Som kund hos Nya Försäkringar gör vi en årlig kontroll av dina försäkringar och letar efter bättre och billigare alternativ.

Vi tänker nytt

Nya Försäkringar är inte ett försäkringsbolag. Istället tänker vi nytt i en föråldrad bransch och erbjuder objektiva tjänster, rådgivning och försäkringsservice. Vi förmedlar de bästa och mest prisvärda försäkringarna till dig.

Många konsumenter har känt att de står i underläge till försäkringsbolagen och ser dessa som en motpart. Nya Försäkringar gör tvärtom, vi står på din sida och ser till att du får ut rätt ersättning vid en skada.

Uppstår det en tvist med ditt försäkringsbolag hjälper vi dig att överklaga beslutet. Om det behövs driver vi din tvist hela vägen till ARN, Allmänna reklamationsnämnden.

Vi på Nya Försäkringar kan även sköta din skadeservice. Du slipper allt krångel och vi tar hand om pappersarbetet. Våra erfarna handläggare vet hur försäkringsbranschen fungerar och ser till att komplettera din anmälan om det behövs.

Kontakta oss på länken nedan så guidar vi dig till rätt försäkring, till bästa pris.

Kontakta Nya Försäkringar

Liknande artiklar

  • Vi står på våra kunders sida och erbjuder prisjämförelser, personlig rådgivning och skadeservice. Med vår experthjälp är du alltid trygg och kan dessutom spara tusenlappar varje år.
    Nya Försäkringar Sverige AB har tillstånd och står under tillsyn av Finansinspektionen för att bedriva direkt och indirekt försäkringsdistribution enligt 2 kap. 2 § 1 st 3 lagen [2018:1219] om försäkringsdistribution.
  • Tjänster

  • Företaget

© 2022 Nya Försäkringar Sverige AB, All Rights Reserved.