Försäkringsbolag ökar vinsterna – du kan spara tusenlappar

Coronaviruset vände under 2020 upp och ner på det mesta i Sverige. Men ändrade vanor har också gjort att försäkringsbolagen haft färre skador, vilket borde ge lägre premier. Därför bör du se över dina försäkringar nu – något som Nya Försäkringar kan hjälpa till med.

Av Pär Brandt•   blogpost picture

Detta får du hos Nya Försäkringar:

✔️ Spara pengar – du får marknadens lägsta pris och bästa villkor. Här finns tusenlappar att spara!

✔️ Personliga expertråd – våra kunniga och neutrala rådgivare guidar dig rätt.

✔️ Undvik krångel – vi tar hand om skadeservicen och sköter allt pappersarbete.

✔️ Pengar retroaktivt – du kan få tillbaka på redan inbetald premie.


Den farliga pandemin har orsakat ett stort mänskligt lidande med över 14.000 dödsfall i Sverige. För att minska smittspridningen ändrade många sina vanor och valde till exempel att jobba hemifrån och resa mindre.

Den ändrade livsstilen syns tydligt i försäkringsbolagens statistik för 2020. Antalet anmälda skador har minskat rejält sedan coronautbrottet i mars-april och det innebär att försäkringsbolagen betalat ut lägre ersättning.

Även vädret har varit gynnsamt för försäkringsbolagen. Vintern 2019/2020 var mild och följdes av en rekordvarm höst utan snö i stora delar av landet. Inga allvarliga stormar eller stora översvämningar har inträffat och totalt sett har det minskat antalet skador på hus, hem, fordon och företag. Även antalet trafikolyckor har minskat.

Färre skador och högre vinst för försäkringsbolagen borde leda till lägre premier, kan man tycka. Men några rabatter har få försäkringstagare sett till. Snarare handlar det om nya höjningar och ändrade villkor.

Försäkringsbranschen är en djungel som få konsumenter orkar ha koll på. Visste du till exempel att färre körda mil innebär att många bilägare kan få pengar tillbaka på försäkringen, retroaktivt?

Hög tid att se över försäkringarna

2020 var ett turbulent år och nu mer än någonsin är det läge att se över sina försäkringar. Priser och villkor ändras ständigt, i många fall utan att konsumenten förstår vad det innebär. Det är där vi på Nya Försäkringar kommer in. Vi är inget försäkringsbolag – istället guidar vi dig till marknadens bästa försäkringar med rätt pris och sjysta villkor.

Våra expertråd är helt neutrala och som kund hos Nya Försäkringar kan du känna dig trygg. Är olyckan framme kan vi hjälpa dig med skadeanmälan och se till att du får rätt kompensation. Är du inte nöjd med försäkringsbolagets hantering kan vi överklaga beslutet hos bolaget. Skulle det behövas kan vi driva din tvist vidare till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, och hjälpa dig att få rätt ersättning.

Nya Försäkringar är en utmanare i en bransch som fastnat i gamla hjulspår. Vi står för öppenhet och transparens. Till skillnad mot flertalet andra aktörer som jämför försäkringar tar vi in prisfakta och villkor från alla försäkringsbolag på marknaden.

Vi står på konsumenternas sida och ser till att du får bästa pris och villkor, samt rätt ersättning vid en skada. Vår rådgivning och prisjämförelse är alltid kostnadsfri. Om du väljer att bli kund och använda våra tjänster tar vi ut en årlig förvaltningsavgift. Men eftersom vi ofta kan erbjuda billigare alternativ vänds avgiften till en besparing, i många fall.

Kontakta oss genom att klicka på den här länken Vi hjälper vi dig snarast, via mail eller telefon.

Liknande artiklar

  • Vi står på våra kunders sida och erbjuder prisjämförelser, personlig rådgivning och skadeservice. Med vår experthjälp är du alltid trygg och kan dessutom spara tusenlappar varje år.
    Nya Försäkringar Sverige AB har tillstånd och står under tillsyn av Finansinspektionen för att bedriva direkt och indirekt försäkringsdistribution enligt 2 kap. 2 § 1 st 3 lagen [2018:1219] om försäkringsdistribution.
  • Tjänster

  • Företaget

© 2022 Nya Försäkringar Sverige AB, All Rights Reserved.