BMW-ägare guidas till de bästa försäkringarna

Nya Försäkringar och BMW-klubben BIMMERS OF SWEDEN har inlett ett samarbete. Ett av målen är att sänka försäkringspremierna för BMW-ägarna, något som redan lyckats över förväntan. Det finns ofta många tusenlappar att spara varje år genom att välja rätt försäkring!

Av Nya Försäkringar•   • 8 minuterblogpost picture
  • ✔ Stora besparingar – priset varierar kraftigt mellan försäkringsbolagen.
  • ✔ Korrekta uppgifter – se till att ägare och brukare är samma person, annars kan du bli nekad skadeersättning.
  • ✔ Viktiga villkor – maskinskada och självriskeliminering kan bespara dig många tusenlappar.
  • ✔ Ring oss – kontakta våra erfarna experter på NyaFörsäkringar för att hitta rätt BMW-försäkring till bästa pris.

Nya Försäkringar och BIMMERS OF SWEDEN har inlett ett samarbete för att minska försäkringskostnaderna. Redan efter några veckor visar sig besparingarna bli stora – i snitt 30 procent lägre premie för de medlemmar som kontaktade Nya Försäkringar!

Bimmers of Sweden är Nordens största bilklubb med 35.000 medlemmar i sin Facebook-grupp. Just försäkringar är ett ständigt återkommande samtalsämne på Facebook:

”Många BMW-ägare är tyvärr drabbade av bildelsstölder och inbrott,” berättar Arne Skaale som 2010 grundade Bimmers of Sweden. ”Därför är det viktigt för våra medlemmar att ha en bra och prisvärd försäkring.”

Försäkringsbolagen bedömer riskerna väldigt olika och det gör att priserna varierar kraftigt för BMW-försäkringar. Därför går det att spara stora pengar årligen genom att välja rätt försäkring.

En av medlemmarna i Bimmers of Sweden vände sig till Nya Försäkringar. Det visade sig att hans BMW 520d Touring xDrive gick att försäkra för halva (!) årskostnaden, med motsvarande villkor. Bästa sättet att hitta rätt försäkring är att ringa experterna på Nya Försäkring, som skapat ett eget telefonnummer för just Bimmers of Sweden: 020 10 44 80.

Pressa priset

Försäkringsbolag ser yngre bilägare som mer riskbenägna, speciellt om det är en bilmodell med relativt hög motoreffekt. Det gör att en del försäkringsbolag helt enkelt inte vill ha yngre BMW-ägare som kunder.

Samma sak gäller för unika och ovanliga BMW-modeller, som vi ju vet att det finns rätt många av. Speciellt påtagligt blir det för M-modeller, som kan ha skyhöga premier.

Oviljan hos försäkringsbolagen att försäkra vissa BMW-modeller – speciellt med yngre ägare – gör det svårt att hitta prisvärda försäkringar. De digitala verktyg som finns hos Nya Försäkringar grundar sig på försäkringsbolagens egna databaser.

Men det går att hitta bättre och billigare försäkringsvillkor, fast då krävs som regel en muntlig förhandling med försäkringsbolaget.

”Vi har sett att utfallet blir bättre för våra medlemmar om de tar en telefonkontakt med Nya Försäkringar,” berättar Arne på Bimmers of Sweden. ”Om handläggaren på Nya Försäkringar får en fullmakt att förhandla för medlemmens räkning så går det som regel att få ner priset.”

Luras inte

De höga premierna för många BMW-modeller gör att en del ägare ”tar en genväg” och skriver till exempel en förälder som ägare till bilen. Det här är något som Nya Försäkringar absolut avråder från.

Vid en skada, olycka, brand eller stöld undersöker försäkringsbolaget om ägaren (som tecknat försäkringen) och brukaren är samma person. Om bolaget misstänker att så inte är fallet kan man neka ersättning, helt eller delvis.

Inom försäkringsbranschen kallas det här för ”försäkrat intresse”. Man kan inte försäkra någon annans intresse, det kan bara brukaren/ägaren. Mer om detta ämne går att läsa genom att klicka på länken nedan. Var ärlig – annars kan du bli nekad ersättning

Viktig del

För många BMW-ägare är fördelarna med maskinskadeförsäkringen okända. Och de som vet betydelsen har förmodligen råkat illa ut!

Maskinskada är ett ord som sammanfattar fel på bland annat motor, transmission, motorelektronik, turbo, bränslesystem, kylsystem, krockkuddar, luftkonditionering, styrelektronik och avgasrening. För elektrifierade bilar ingår även elmotor och batteri. Men maskinskadeförsäkringen ersätter inte slitagedelar (som exempelvis bromsklossar).

Som alla förstår kan reparationer av ovan nämnda komponenter bli mycket dyra. Som exempel kan byte av automatlåda i en BMW kosta 50.000–100.000 kronor, en ny motor kan gå löst på långt över 100.000 kronor. Och i det läget är en gällande maskinskadeförsäkring guld värt – förstås!

Därmed kommer vi till det finstilta i avtalsvillkoren. En maskinskadeförsäkring gäller nämligen inte alltid. Och dessa villkor måste du ha koll på, annars kan verkstadsräkningen bli en ekonomisk ruin.

Maskinskadeförsäkringen begränsas främst av din BMW:s ålder och mätarställning. Som regel är åldersgränsen 8 år (ibland 10 år). Milgränsen kan vara 6.000 mil, 10.000 mil eller 15.000 mil. Har din bil passerat någon av dessa gränser upphör maskinskadeförsäkringen att gälla. Letar du efter en begagnad BMW är det en stor fördel om den omfattas av maskinskada (alltså ligger under milgräns och ålder). Läs mer på länken nedan. Maskinskadeförsäkringen kan spara tusenlappar

Ta bort självrisken

Att teckna en separat försäkring som eliminerar självrisken kan bli en ekonomisk räddning för dig. De flesta BMW-ägare kan tjäna tusenlappar varje år med en självriskeliminering. Och har du en nyare BMW med vagnskada kan självriskeliminering vara riktigt, riktigt smart.

Köper du en ny bil ingår alltid tre års vagnskadegaranti. Då kan du försäkra din nya bil med en billigare halvförsäkring och ändå få det maximala skyddet som en helförsäkring ger. Men vad många bilägare inte vet är att självrisken för vagnskadegaranti är hög, som regel kring 8.000–10.000 kronor, ibland ännu högre.

Vill man gardera sig mot vagnskadegarantins höga självrisk är det klokt att teckna en självriskeliminering. Nya Försäkringar brukar rekommendera ”Självriskförsäkring Bil”, som erbjuds av AssistansBolaget, de ersätter självrisker på upp till 10.000 kronor per år. Den försäkringen gäller dessutom för alla fordon du äger eller privatleasar. Läs mer på länken nedan. Ta bort självrisken är smart – så här gör du

Vi hjälper dig

Samarbetet mellan Bimmers of Sweden och Nya Försäkringar har alltså redan lett till stora besparingar för klubbmedlemmarna.

Som kund hos Nya Försäkringar finns det fler fördelar. Man kan till exempel sköta sin skadereglering direkt på deras hemsida och slippa att sitta i telefonkö hos försäkringsbolaget.

Skulle det uppstå en tvist med försäkringsbolaget kan Nya Försäkringar driva kundens överklagan – ända upp till Allmänna reklamationsnämnden om det behövs.

Är du kund hos Nya Försäkringar gör de även en årlig översyn av dina försäkringar. Villkor och pris kan variera, från ett år till ett annat, och inte sällan ”smyghöjer” bolagen premien.

Kontakta Nya Försäkringar på Bimmer of Swedens eget direktnummer 020 10 44 80 så guidar vi dig till rätt BMW-försäkring, till bästa pris. Nya Försäkringar

Liknande artiklar

  • Vi står på våra kunders sida och erbjuder prisjämförelser, personlig rådgivning och skadeservice. Med vår experthjälp är du alltid trygg och kan dessutom spara tusenlappar varje år.
    Nya Försäkringar Sverige AB har tillstånd och står under tillsyn av Finansinspektionen för att bedriva direkt och indirekt försäkringsdistribution enligt 2 kap. 2 § 1 st 3 lagen [2018:1219] om försäkringsdistribution.
  • Tjänster

  • Företaget

© 2022 Nya Försäkringar Sverige AB, All Rights Reserved.