Hundförsäkring - Jämför och få bäst pris

Att försäkra din hund är ett viktigt steg för att säkerställa både din och din hunds trygghet. En hundförsäkring hjälper till att hantera oväntade veterinärkostnader, vilket ger dig ekonomisk säkerhet vid sjukdom eller olycka. Detta gör att du kan fokusera på din hunds återhämtning snarare än att oroa dig för höga utgifter. Med rätt hundförsäkring kan du dessutom få tillgång till bästa möjliga vård utan att kompromissa på grund av kostnader. Det är en investering i din hunds hälsa och välbefinnande som kan spara både tid, pengar och onödig stress i längden.

Bäst hundförsäkring 2024

1
Lassie hundförsäkring


Bra och prisvärd försäkring
Topprankade av Konsumenternas
Inga rasspecifika begränsningar
Få gratis kurser i deras app
Maxersättning: 160 000 kr
Självrisk (rörlig): 15 - 25%
Självrisk (fast): 0 - 3 500 kr
Betyg hos Trustpilot: 4,6/5
2
Hedvig hundförsäkring
Högt ersättningsbelopp
Hälsokoll ingår (årlig)
Fria samtal till FirstVet
Ingen bindningstid
Maxersättning: 160 000 kr
Självrisk (rörlig): 15 - 25%
Självrisk (fast): 0 - 2 500 kr
Betyg hos Trustpilot: 4,3/5
3
Furry Champ hundförsäkring


Bra försäkringsvillkor
Snabb utbetalning
Självriskperiod 365 dagar
Fria videosamtal hos FirstVet
Maxersättning: 60 000 kr
Självrisk (rörlig): 15 - 25%
Självrisk (fast): 1 500 - 3 500 kr
Betyg hos Trustpilot: 3,9/5

Bäst hundförsäkringen enligt konsumenternas

Enligt konsumenternas omdömen är Lassie Stor rankad som den bästa hundförsäkringen för 2024, med ett imponerande betyg på 4,5 av 5 möjliga poäng. Hedvig Premium får betyget 4,3 och kommer på samma placering som Agria´s försäkringar "Agria Hundras" och "Agria Hundras Extra". Furrychamp är tyvärr inte med i Konsumenternas undersökning.

Vad är hundförsäkring?

En hundförsäkring är ett skydd som hjälper till att täcka kostnader som uppstår i samband med din hunds hälsa och välbefinnande. Det kan handla om allt från olycksfall och sjukdomar till årliga kontroller och vaccinationer. Försäkringen kan också inkludera andra typer av skydd, såsom ersättning vid stöld eller borttappning.

Varför ska du försäkra din hund?

Att ha en försäkring för din hund är en form av ekonomisk trygghet. Veterinärkostnader kan snabbt bli mycket höga, speciellt om din hund skulle råka ut för en olycka eller drabbas av en allvarlig sjukdom. Med en hundförsäkring kan du få hjälp att täcka dessa kostnader, vilket gör att du kan fokusera mer på din hunds återhämtning än på hur du ska hantera de ekonomiska aspekterna.

Hur väljer du rätt hundförsäkring?

När det kommer till att välja den rätt hundförsäkring finns det flera faktorer att överväga. Här är några steg som kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för just din hund:

 • Identifiera din hunds behov
  Beroende på din hunds ålder, ras, och hälsostatus kan vissa försäkringar vara mer fördelaktiga än andra.
 • Jämför olika försäkringsbolag
  Se över vad olika försäkringsbolag erbjuder och till vilket pris. Tänk på att den billigaste försäkringen inte alltid är den bästa.
 • Läs det finstilta
  Det är viktigt att noggrant läsa igenom försäkringsvillkoren så att du vet vad som är inkluderat och vad som är undantaget från täckning.
 • Kontrollera självrisk och maxbelopp
  Självrisken är det belopp du själv måste betala vid en skada innan försäkringen träder in, och maxbeloppet är den högsta summa försäkringen betalar ut.

Vad du bör tänka på

Priset på hundförsäkring kan variera beroende på flera faktorer, som hundens ålder, ras, och tidigare medicinska historia. Det är också viktigt att överväga hur priset på försäkringen kan ändras över tid. Vissa försäkringar erbjuder fasta priser medan andra kan öka premien allteftersom hunden blir äldre.

När du jämför priser, se till att du får en klar bild av vad varje försäkringsplan erbjuder och hur dessa passar mot din hunds behov och din ekonomiska situation.

Hundförsäkring är en viktig investering för varje hundägare. Genom att välja rätt försäkring kan du skydda både din ekonomiska situation och din hunds hälsa.

Jämför hundförsäkring

Jämföra olika hundförsäkringar

Att välja rätt hundförsäkring handlar om att jämföra vad olika försäkringar erbjuder och till vilket pris. För att göra detta effektivt finns det några verktyg och resurser du kan använda för att säkerställa att du får det bästa möjliga skyddet för din fyrbenta vän.

Använda jämförelsesajter

En av de bästa metoderna för att jämföra hundförsäkringar är att använda jämförelsesajter. Dessa webbplatser samlar information från flera försäkringsbolag och presenterar den på ett lättöverskådligt sätt. Du kan snabbt se skillnader i priser, täckning, självrisk och andra viktiga faktorer. Några saker att tänka på när du använder jämförelsesajter inkluderar:

 • Tillförlitlighet och aktualitet
  Se till att webbplatsen regelbundet uppdaterar sin information och representerar ett brett urval av försäkringsbolag.
 • Anpassningsbara filter
  Använda filter för att anpassa sökningen efter din hunds specifika behov, som ålder, ras och hälsotillstånd.

Läs kundrecensioner

Kundrecensioner kan ge insikt i hur försäkringsbolagen hanterar krav och kundservice. Att läsa om andra hundägares erfarenheter kan hjälpa dig att få en bättre bild av hur försäkringsbolaget fungerar i praktiken, vilket är något som inte alltid framgår av marknadsföringsmaterial.

Kontakta försäkringsbolagen

Innan du fattar ett slutgiltigt beslut, kan det vara en god idé att direkt kontakta de försäkringsbolag som verkar mest lovande. Detta ger dig möjlighet att ställa specifika frågor om försäkringsvillkor och få en känsla för företagets kundtjänst. Vissa frågor du kanske vill ställa inkluderar:

 • Vilka specifika villkor gäller för min hunds ras och ålder?
 • Hur hanteras kroniska eller återkommande sjukdomar?
 • Finns det någon rabatt om jag försäkrar mer än en hund?

Jämför hundförsäkring

Hitta bäst och billigast hundförsäkring. Jämför priser & villkor.

Specialfall och tillägg

Vissa hundraser kan vara mer benägna att utveckla specifika hälsoproblem, vilket kan kräva specialanpassade försäkringar. Det är också viktigt att överväga tilläggstäckningar, som kan inkludera allt från tandvård till alternativa behandlingsmetoder som akupunktur eller fysioterapi.

Genom att noggrant jämföra olika alternativ och ställa rätt frågor kan du försäkra dig om att du väljer en hundförsäkring som ger bästa möjliga skydd för din hund och din plånbok.

Att välja rätt hundförsäkring är en viktig beslut för alla hundägare. Genom att noggrant överväga dina alternativ och förstå de detaljer som ingår i olika försäkringspolicys, kan du hitta en försäkring som erbjuder både värde och omfattande skydd för din hund. Om du har fler frågor, tveka inte att kontakta de olika försäkringsbolag som kan ge ytterligare vägledning anpassad till dina behov.

Vanliga frågor om hundförsäkringar

 • Vilken är den bästa åldern att försäkra min hund?

  Det är bäst att försäkra din hund så tidigt som möjligt. Många försäkringsbolag har en lägre premie för yngre hundar och det kan vara enklare att få omfattande täckning innan några potentiella hälsoproblem uppenbarar sig.

 • Täcker hundförsäkringar ärftliga sjukdomar?

  Det beror på försäkringsbolaget och den specifika policyn. Vissa försäkringar täcker ärftliga sjukdomar om de inte har visat några symtom före försäkringens startdatum, medan andra kanske exkluderar vissa villkor helt. Det är viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för att förstå vad som är inkluderat.

 • Hur mycket kostar en hundförsäkring?

  Kostnaden för hundförsäkring varierar beroende på flera faktorer såsom hundens ålder, ras, bostadsort och vald täckning. Priset kan också påverkas av självrisk och maxbelopp. Genomsnittskostnaden kan ligga någonstans mellan 200 och 500 SEK per månad.

 • Kan jag ändra min hundförsäkring efter att den har tecknats?

  Ja, de flesta försäkringsbolag tillåter dig att ändra din försäkring. Detta kan inkludera att ändra täckningsnivån, självrisken, eller till och med att lägga till eller ta bort specifika tillägg. Kontakta ditt försäkringsbolag för att diskutera vilka alternativ som finns tillgängliga.

 • Vad händer om jag missar en betalning för min hundförsäkring?

  Om du missar en betalning kan det leda till att din försäkring blir pausad eller upphävd, vilket innebär att du inte kommer att ha täckning tills betalningen är åtgärdad. Många försäkringsbolag erbjuder en nådperiod för betalningar, så det är viktigt att kontakta dem snabbt om du inser att du kan missa en betalning.