Kattförsäkring - Jämför & hitta bästa kattförsäkring hos oss!

Att ha en kattförsäkring är en viktig del av ansvarsfullt kattägande. En sådan försäkring ger dig ekonomisk trygghet och säkerställer att din katt kan få den bästa möjliga vård utan att du behöver oroa dig för höga veterinärkostnader. Katter, precis som människor, kan oväntat bli sjuka eller råka ut för olyckor. Med en kattförsäkring kan du skydda din katt genom att säkerställa att kostnader för diagnos, behandling, och nödvändiga operationer täcks. Detta gör att du kan fokusera på din katts återhämtning istället för att bekymra dig över ekonomiska frågor. En kattförsäkring bidrar också till att du kan ge din katt ett långt, hälsosamt och lyckligt liv.

Bäst kattförsäkring 2024

1
Lassie kattförsäkring


Bra och prisvärd kattförsäkring
Topprankade av Konsumenternas
Inga rasspecifika begränsningar
Få gratis kurser i deras app
Maxersättning: 160 000 kr
Självrisk (rörlig): 15 - 25%
Självrisk (fast): 0 - 3 500 kr
Betyg hos Trustpilot: 4,6/5
2
Hedvig kattförsäkring
Högt ersättningsbelopp
Hälsokoll ingår (årlig)
Fria samtal till FirstVet
Ingen bindningstid
Maxersättning: 160 000 kr
Självrisk (rörlig): 15 - 25%
Självrisk (fast): 0 - 2 500 kr
Betyg hos Trustpilot: 4,3/5
3
Furry Champ kattförsäkring


Bra försäkringsvillkor
Snabb utbetalning
Självriskperiod 365 dagar
Fria videosamtal hos FirstVet
Maxersättning: 60 000 kr
Självrisk (rörlig): 15 - 25%
Självrisk (fast): 1 500 - 3 500 kr
Betyg hos Trustpilot: 3,9/5

Efter en noggrann jämförelse och utvärdering av svenska kattförsäkringar har vi utsett Lassie som den bästa kattförsäkringen 2024. Denna försäkring utmärker sig för sin omfattande täckning utan rasspecifika begränsningar och ett av marknadens högsta ersättningsbelopp. Men hur vet du vilken försäkring som är bäst för just din katt? Det beror på flera faktorer, inklusive din katts ras, ålder, och dina personliga ekonomiska förutsättningar.

Hur du jämför och väljer rätt kattförsäkring

Det första steget när du ska välja kattförsäkring är att definiera vad du och din katt behöver. Det är viktigt att se över både nuvarande och framtida behov. Tänk på din katts ras och eventuella ärftliga sjukdomar, samt din egen ekonomi.

 • Omfattning och prissättning

  Varje försäkringsbolag erbjuder olika nivåer av skydd, från grundläggande olycksfallsförsäkring till heltäckande paket som inkluderar sjukvård, mediciner och till och med rehabilitering. Det är viktigt att jämföra vilka sjukdomar och olyckor som täcks av försäkringen.
 • Självrisk och ersättningsnivåer

  En annan viktig aspekt är självrisken och hur stor ersättning du kan få. En högre självrisk kan innebära lägre månadskostnad, men också högre kostnad vid skada. Det kan vara klokt att välja en försäkring med en självrisk som passar din ekonomiska situation.
 • Specialförsäkringar för uppfödare och raskatter

  Om du är kattuppfödare eller äger en raskatt kan det finnas speciella överväganden att tänka på. Till exempel, avelsförsäkring och livförsäkring kan vara relevanta. Dessa försäkringar tar hänsyn till särskilda risker och värden som är kopplade till avel och raskatter.
 • Kundomdömen och erfarenheter

  Innan du bestämmer dig är det även viktigt att kolla upp vad andra kattägare säger om deras erfarenheter med olika försäkringsbolag. Kundrecensioner kan ge insikter om hur bolagen hanterar anspråk och kundservice. Ta del av våra sammanställda kundomdömen här.

Vad ingår vanligtvis i en kattförsäkring?

En kattförsäkring kan variera avsevärt beroende på försäkringsbolaget och den specifika policyn, men det finns några vanliga komponenter som ofta ingår för att ge skydd till din katt. Här är de vanligaste delarna som ingår i en kattförsäkring:

 • Veterinärvård

  Detta är den mest grundläggande och vanliga delen av en kattförsäkring. Den täcker kostnader för veterinärbesök om din katt blir sjuk eller skadad. Täckningen kan inkludera allt från diagnos och behandling till operationer och nödvård.
 • Mediciner

  Många försäkringar täcker kostnaden för mediciner som veterinären förskriver till din katt efter sjukdom eller skada.
 • Röntgen, MR och CT

  Avancerade diagnostiska tester såsom röntgen, magnetresonanstomografi (MR) och datortomografi (CT) kan också täckas, beroende på försäkringsnivå.
 • Rehabilitering

  Eftervård såsom fysioterapi och andra rehabiliteringsbehandlingar kan ingå för att hjälpa din katt återhämta sig efter en skada eller operation.
 • Ersättning vid dödsfall eller stöld

  Vissa försäkringar erbjuder en ersättning om katten avlider eller blir stulen. Detta kan särskilt vara av värde för raskatter.
 • Avlivning och kremering

  Om katten måste avlivas av medicinska skäl kan kostnaderna för avlivning och eventuell kremering täckas.
 • Tandsjukdomar

  Vissa försäkringar erbjuder specifik täckning för tandvård och behandling av tandsjukdomar, som till exempel TR (tandresorption) och FORL (feline odontoclastic resorptive lesions).
 • Särskilda behandlingar och tillägg

  Beroende på försäkringsplan kan det även finnas täckning för alternativa behandlingar som akupunktur eller homeopati. Försäkringen kan också tillåta att du lägger till speciella tilläggsförsäkringar för avel, utställning, och andra specifika behov.
 • Försäkring för kattungar

  Speciella försäkringar finns för kattungar som täcker specifika behov under deras första levnadsår.
 • Assistans vid nödsituationer

  Vissa försäkringar inkluderar även hjälp och stöd om katten skulle råka ut för en olycka eller sjukdom när du är utomlands eller på resande fot.

När du väljer en kattförsäkring är det viktigt att noggrant granska vad som faktiskt ingår och vilka begränsningar och självrisker som finns. Detta hjälper dig att hitta en försäkring som passar både din och din katts behov.

kattförsäkring

Kattförsäkring - Rabatter och Förmåner

När du väljer kattförsäkring är det inte bara försäkringens täckning och pris som spelar roll. Många försäkringsbolag erbjuder också en mängd rabatter och förmåner som kan göra din försäkring både billigare och mer värdefull. Här går vi igenom några av de vanligaste rabatterna och hur du kan dra nytta av dem.

 • Åldersrabatter och kattungerabatter
  Många bolag erbjuder särskilda rabatter för yngre katter eller kattungar. Dessa rabatter är ofta avsevärda och kan gälla under kattungens första levnadsår eller längre, beroende på försäkringsbolag. Det är en bra idé att försäkra din katt tidigt eftersom yngre katter oftast är friskare och det kan vara lättare att få försäkring utan uteslutningar för befintliga tillstånd.
 • Mängdrabatt
  Har du fler än en katt? Många försäkringsbolag erbjuder rabatter om du försäkrar flera djur hos dem. Dessa mängdrabatter kan hjälpa dig att sänka kostnaderna avsevärt om du har en stor kattfamilj. Det är även praktiskt att ha alla dina försäkringar samlade hos ett bolag, både för enkelhetens skull och för potentiella ytterligare lojalitetsförmåner.
 • Lojalitetsprogram
  Vissa försäkringsbolag belönar långsiktiga kunder med lojalitetsprogram. Dessa program kan inkludera allt från lägre premier till bonusar för skadefria år. Det är värt att undersöka om ditt försäkringsbolag erbjuder något liknande och vilka kriterier som gäller för att kvalificera sig till dessa förmåner.
 • Medlemskap och yrkesrabatter
  Är du medlem i en kattklubb eller andra särskilda organisationer? Ofta har försäkringsbolagen samarbeten med dessa organisationer och erbjuder rabatter till medlemmar. Dessutom kan yrkesverksamma inom vissa fält, såsom veterinärer, också ha tillgång till särskilda erbjudanden. Se över din situation och kontrollera om det finns några relevanta rabatter baserade på ditt medlemskap eller yrke.

Jämför kattförsäkring

Hitta bäst och billigast kattförsäkring. Jämför priser & villkor.

Viktigt av att läsa det finstilta

Att välja rätt kattförsäkring innebär mer än att bara jämföra priser och rabatter. Det är avgörande att noga läsa igenom försäkringsvillkoren för att förstå vilka begränsningar och undantag som finns. Här är några punkter du bör överväga:
 • Sjukdomar och åldersgränser
  Vissa försäkringar har begränsningar för vilka sjukdomar som täcks och kan utesluta vissa genetiska tillstånd eller åldersrelaterade problem. Det är viktigt att känna till dessa begränsningar särskilt om du har en raskatt som kan vara benägen till specifika hälsoproblem.
 • Karensperiod
  De flesta försäkringar har en karensperiod, det vill säga en väntetid från det att försäkringen tecknas till den börjar gälla. Under denna period kan inga anspråk göras. Karensperiodens längd kan variera mellan olika försäkringsbolag och är viktig att hålla i åtanke, särskilt om du nyligen skaffat en kattunge.
 • Uppsägning och förnyelse
  Förstå hur din försäkring förnyas och under vilka omständigheter du eller försäkringsbolaget kan avbryta avtalet. Detta kan vara särskilt relevant för äldre katter, där försäkringarna kan bli dyrare eller svårare att förnya.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer och jämföra erbjudanden från olika bolag kan du hitta en kattförsäkring som inte bara är kostnadseffektiv utan också ger ditt älskade husdjur det skydd det förtjänar. I nästa och avslutande del av vår artikelserie kommer vi att gå igenom några vanliga frågor och svar om kattförsäkringar för att ge dig en ännu djupare förståelse.

Sammanfattning

Att välja rätt kattförsäkring kräver noggrant övervägande av många faktorer, inklusive täckning, kostnad, och ditt och din katts specifika behov. Genom att utnyttja tillgängliga rabatter och läsa det finstilta kan du säkerställa att du får det mest värdefulla skyddet för din käraste vän. För ytterligare detaljer och för att jämföra olika kattförsäkringar, besök vår jämförelsesida. Med rätt försäkring kan du njuta av många glada och trygga år tillsammans med din katt.

Vanliga frågor om kattförsäkringar

 • Vad är den största fördelen med att ha en kattförsäkring?

  Den största fördelen med en kattförsäkring är ekonomisk trygghet. Om din katt skulle råka ut för en olycka eller bli sjuk, kan veterinärkostnaderna snabbt bli mycket höga. En kattförsäkring hjälper till att täcka dessa kostnader, vilket gör att du kan fokusera på din katts hälsa snarare än ekonomiska bekymmer.

 • Hur bestämmer jag vilken självrisk som är bäst för mig?

  Självrisken i en kattförsäkring är den del av kostnaden du själv står för innan försäkringen börjar betala. Att välja rätt självrisk beror på din ekonomiska situation och hur riskbenägen du är. En högre självrisk kan sänka din premie, men det innebär också att du betalar mer ur egen ficka vid ett skadeärende. Fundera på vad som känns hanterbart för din budget.

 • Kan jag försäkra en äldre katt?

  Ja, de flesta försäkringsbolag tillåter att du försäkrar äldre katter, men villkoren och premierna kan variera. Det är vanligt att försäkringar för äldre katter har högre premier och kanske inte erbjuder samma täckning som för yngre katter. Det är viktigt att noggrant jämföra olika alternativ för att hitta en försäkring som passar din äldre katts behov.

 • Täcker kattförsäkringen genetiska sjukdomar eller kroniska tillstånd?

  Detta beror på försäkringsbolaget och den specifika policyn. Vissa försäkringar inkluderar täckning för genetiska och kroniska tillstånd, medan andra kan ha uteslutningar för dessa. Det är viktigt att läsa igenom policyn noggrant och diskutera med försäkringsbolaget för att förstå vad som täcks.

 • Vad händer om min katt aldrig använder sin försäkring?

  Om din katt aldrig behöver utnyttja sin försäkring, är det fortfarande en viktig säkerhetsåtgärd. Precis som med alla försäkringar, är tanken att erbjuda skydd mot oväntade händelser. Även om det kan kännas som att premierna är en onödig kostnad, kan de potentiellt spara dig från mycket större utgifter i framtiden.