Husbil – allmänt

Husbilen har blivit ett alltmer populärt val för svenskar när det kommer till hur vi väljer att spendera vår semester. Att använda fordonet du färdas i som ditt mobila hem, vilket du också korsar landsgränser med, ställer en del krav. Det här måste du ha koll på när du väljer försäkring till din husbil.

Av Nya Försäkringar•   • 4 min lästblogpost picture

Vad ska jag tänka på när jag köper husbil och väljer försäkring?

Idag finns det runt 100 000 husbilsägare i Sverige. Husbilen öppnar upp en värld av möjligheter och erbjuder en fantastisk flexibilitet. Du kan åka vart du vill och när som helst, både i Sverige och utomlands.

Att köpa en husvagn är en stor investering och nypriset för en husbil varierar från runt 750 000 kronor och upp till flera miljoner. En husbil kräver också mycket underhåll, därför bör det vara ett noga genomtänkt beslut innan köp.

En god idé kan vara att initialt hyra en husbil, då husbilsägande i många avseenden är lite av en livsstil som medför både kostnader och stor tidsåtgång för underhåll. Prova således gärna att hyra några olika modeller för att se vilken typ av husbil som passar dina behov. Kanske är det bäst att hyra husbil? Eller så kommer du fram till att du vill köpa din egen husbil och då kan vi bara gratulera!

Som husbilsägare finns det en del att vara medveten om och vi har därför tagit fram information till dig om vad som är bra att tänka på när det gällande både ägande och underhåll samt försäkring av husbilen.

En husbilsförsäkring är ganska lik en ordinarie bilförsäkring då den precis som bilförsäkringen innehåller 3 moment:

  • Trafikförsäkring
  • Halvförsäkring
  • Helförsäkring

Dock finns det en del viktiga saker du bör tänka på när du väljer husbilsförsäkring, som vi berättar om i nästa artikel: Husbil – viktigt att känna till

Liknande artiklar

  • Vi står på våra kunders sida och erbjuder prisjämförelser, personlig rådgivning och skadeservice. Med vår experthjälp är du alltid trygg och kan dessutom spara tusenlappar varje år.
    Nya Försäkringar Sverige AB har tillstånd och står under tillsyn av Finansinspektionen för att bedriva direkt och indirekt försäkringsdistribution enligt 2 kap. 2 § 1 st 3 lagen [2018:1219] om försäkringsdistribution.
  • Tjänster

  • Företaget

© 2022 Nya Försäkringar Sverige AB, All Rights Reserved.