Allmänt om husvagn

Att äga husvagn eller husbil har blivit allt vanligare i Sverige. Många väljer att spendera sin tid både här i Sverige eller utomlands och husvagnen eller husbilen möjliggör båda alternativen. Oavsett vilket som passar dig finns Nya Försäkringar här för att hjälpa dig att bli rätt försäkrad till rätt pris.

Av Nya Försäkringar•   blogpost picture

Då en husbil är ett betydligt dyrare alternativ blir husvagnen det val som är mest skonsamt för plånboken. En husvagn kostar vanligtvis från 150 000 kronor och upp till en miljon, med snittpriser mellan 250 000 och 300 000 kronor.

För dig som planerar att köpa en husvagn eller kanske redan äger en så har vi tagit fram de viktigaste sakerna man bör känna till som husvagnsägare och vad som gäller när det kommer till försäkring.

En husvagnsförsäkring skiljer sig från en vanlig bil och husbilsförsäkring då du som ägare inte har någon skyldighet att försäkra den. Därför finns det inget “trafikförsäkrings” moment i en husvagnsförsäkring utan består av två moment: halvförsäkring och helförsäkring.

Även om det inte finns någon skyldighet att försäkra husvagnen är det alltid bra att ha den försäkrad utifall att något skulle hända med den. Premien på en husvagn är oftast relativt låg och brukar inte kosta mer än 1 000 kr om året.

Se nästa artikel för information om vad du ska tänka på när du försäkrar din husvagn. Klicka på den här länken.

Liknande artiklar

  • Vi står på våra kunders sida och erbjuder prisjämförelser, personlig rådgivning och skadeservice. Med vår experthjälp är du alltid trygg och kan dessutom spara tusenlappar varje år.
    Nya Försäkringar Sverige AB har tillstånd och står under tillsyn av Finansinspektionen för att bedriva direkt och indirekt försäkringsdistribution enligt 2 kap. 2 § 1 st 3 lagen [2018:1219] om försäkringsdistribution.
  • Tjänster

  • Företaget

© 2022 Nya Försäkringar Sverige AB, All Rights Reserved.